Grecka sałatka z makaronem
  • 21 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pełnoziarnisty makaron fusilli (świderki) - 200 gramów
  • czarne oliwki bez pestek - 120 gramów
  • ogórek - 1 sztuka
  • mała czerwona cebula - 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe - 250 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 30 gramów
  • czerwony ocet winny - 10 gramów
  • ser feta - 100 gramów
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź i zostaw 4 łyżki wody z gotowania.
  2. Pomidorki pokrój na połówki, ogórki przekrój wzdłuż na cztery i pozbądź się pestek, a resztę pokrój w paski.
  3. Czerwoną cebulę pokrój w półplastry, oliwki przekrój na pół, z natki pietruszki oberwij same listki.
  4. Sos sałatkowy Zioła Ogrodowe Knorr wymieszaj z oliwą, octem i wodą z gotowania makaronu.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Podawaj z kawałkami sera feta.