Greckie pomidory
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 800 gramów
  • szalotka - 50 gramów
  • zielona papryka - 240 gramów
  • ogórek - 100 gramów
  • oliwki - 24 gramy
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • ser feta - 50 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyj, odetnij górę pomidora i usuń miąższ.
  2. Ogórki, paprykę, oliwki drobno pokrój w kosteczkę, a cebulę posiekaj. Fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce.
  3. Przygotuj sos grecki Knorr według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do warzyw i delikatnie wymieszaj.
  4. Powstałą sałatką nafaszeruj wydrążone pomidory.