| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory | 800 gramów | |
| szalotka | 50 gramów | |
| zielona papryka | 240 gramów | |
| ogórek | 100 gramów | |
| oliwki | 24 gramy | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| ser feta | 50 gramów | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 30 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory umyj, odetnij górę pomidora i usuń miąższ. |
| Krok 2 |
| Ogórki, paprykę, oliwki drobno pokrój w kosteczkę, a cebulę posiekaj. Fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos grecki Knorr według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do warzyw i delikatnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Powstałą sałatką nafaszeruj wydrążone pomidory. |
| Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe |