Greckie pomidory

30


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
pomidory800 gramów
szalotka50 gramów
zielona papryka240 gramów
ogórek100 gramów
oliwki24 gramy
ząbek czosnku1 sztuka
ser feta50 gramów
Sos sałatkowy grecki Knorr30 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory umyj, odetnij górę pomidora i usuń miąższ.
Krok 2
Ogórki, paprykę, oliwki drobno pokrój w kosteczkę, a cebulę posiekaj. Fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce.
Krok 3
Przygotuj sos grecki Knorr według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do warzyw i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Powstałą sałatką nafaszeruj wydrążone pomidory.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna DiuwePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl