|
Składniki | ||
pomidory | 800 gramów | |
szalotka | 50 gramów | |
zielona papryka | 240 gramów | |
ogórek | 100 gramów | |
oliwki | 24 gramy | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
ser feta | 50 gramów | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 30 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory umyj, odetnij górę pomidora i usuń miąższ. |
Krok 2 |
Ogórki, paprykę, oliwki drobno pokrój w kosteczkę, a cebulę posiekaj. Fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce. |
Krok 3 |
Przygotuj sos grecki Knorr według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do warzyw i delikatnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Powstałą sałatką nafaszeruj wydrążone pomidory. |
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe |