Grillowana karkówka z chili i kolendrą
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 1 kilogram
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 opakowanie
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz a następnie pokrój w plastry o grubości 1 cm.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę i kolendrę, Ketchup Hellmann’s Pikantny oraz oliwę.
  3. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa i całość zostaw na 20 minut w chłodnym miejscu. Zamarynowane steki smaż na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Tak przygotowane mięso podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, chrupiącymi sałatami i Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, który dzięki dodatkowi pieprzu cayenne nada potrawie ognisty smak.