Grillowana karkówka z curry i sosem jogurtowym

29


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
karkówka1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr1 opakowanie
curry1 łyżka
jogurt naturalny1 szklanka
ząbek czosnku1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
limonka1 sztuka
olej100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, curry oraz olej. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki. Sos dopraw do smaku.
Krok 4
Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Serwuj z przygotowanym sosem. Steki możesz również usmażyć na grillowej patelni i podać z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, którego pomidorowy smak świetnie pasuje do tej potrawy.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl