Grillowana marchew z czarną soczewicą beluga

0


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
marchew400 gramów
czarna soczewica beluga200 gramów
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr1 łyżka
natka kolendry1 pęczek
oliwa z oliwek80 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Soczewicę ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Marchew lekko wyszoruj i pozostaw nie obraną. Następnie ugotuj w wodzie przez 7-10 minut i odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Kolendrę posiekaj, z cytryny wyciśnij sok.
Krok 4
Ugotowaną marchew pokrój wzdłuż na połowy, skrop oliwą, sokiem z cytryny i zgrilluj.
Krok 5
Po grillowaniu posyp przyprawą Knorr i kolendrą. Podawaj z soczewicą.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl