Grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kalafiora, ogórek zielony, dip czosnkowo-ogórkowy
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mała grillowana pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • opiekane ziemniaki - 16 sztuk
  • rozmaryn - 1 szczypta
  • Flora ProActiv o smaku masła - 8 łyżeczek
  • surówka z kalafiora
  • kalafior - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 12 łyżek
  • koperek - 8 łyżek
  • dip czosnkowo-ogórkowy
  • jogurt naturalny - 12 łyżek
  • ogórek zielony - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • bazylia - 8 listki

Sposób przygotowania:

  1. Lekko rozbitą pierś z kurczaka przygotuj na patelni grillowej.
  2. Obgotowane w mundurkach ziemniaki upiecz w piekarniku z odrobiną rozmarynu. Podawaj z Florą ProActiv o smaku masła.
  3. Surowego kalafiora zetrzyj na tarce o drobnych oczkach lub rozdrobnij przy użyciu melaksera. Dodaj posiekany koperek, jogurt naturalny i wymieszaj.
  4. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem. Dodaj startego na tarce o grubych oczkach ogórka, posiekane listki świeżej bazylii i wymieszaj.