|
Składniki | ||
polędwica wołowa | 300 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
szalotka | 4 sztuki | |
papryczka chilli | 2 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
sok z limonki | 3 łyżki | |
sos rybny | 2 łyżki | |
kolendra | ||
Szczypiorek pół pęczka | ||
oliwa | 2 łyżki | |
sos sojowy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści. |
Krok 3 |
Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj. |
Krok 4 |
Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu. |
Krok 5 |
Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem. |
Krok 6 |
Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron. |
Autor: pasibrzuch |