Grillowana polędwica po tajsku

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa300 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżki
szalotka4 sztuki
papryczka chilli2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
sok z limonki3 łyżki
sos rybny2 łyżki
kolendra
Szczypiorek pół pęczka
oliwa2 łyżki
sos sojowy
Przygotowanie
Krok 1
Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.
Krok 3
Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.
Krok 5
Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.
Krok 6
Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl