| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wołowa | 300 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
| szalotka | 4 sztuki | |
| papryczka chilli | 2 sztuki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| sok z limonki | 3 łyżki | |
| sos rybny | 2 łyżki | |
| kolendra | ||
| Szczypiorek pół pęczka | ||
| oliwa | 2 łyżki | |
| sos sojowy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści. |
| Krok 3 |
| Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj. |
| Krok 4 |
| Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu. |
| Krok 5 |
| Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem. |
| Krok 6 |
| Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron. |
| Autor: pasibrzuch |