Grillowane gruszki z niebieskim serem

6


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
świeże gruszki2 sztuki
niebieski ser pleśniowy1 opakowanie
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr1 łyżka
sałata frisee0.25 sztuk
orzechy włoskie2 łyżki
miód2 łyżki
cytryna1 sztuka
oliwa4 łyżki
natka kolendry0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Natkę pietruszki posiekaj, orzechy lekko spraż i następnie również posiekaj. Umyj i porwij sałatę.
Krok 2
Gruszki obierz, wydrąż lekko środek, skrop olejem (2 łyżki) i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
Krok 3
Ser pleśniowy rozkrusz i włóż w miejsce po pestkach gruszki. W tym momencie grilluj gruszkę już tylko z jednej strony.
Krok 4
Przygotuj szybko sos. Miód połącz z sokiem z cytryny, olejem, natką, orzechami i przyprawą Knorr. Gdy gruszki będą lekko rumiane i ser się roztopi przełóż je na talerz, wyłóż na sałatę i skrop obficie przygotowanym sosem. Od razu podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl