Grillowane Hot dogi na ostro z nachosami i sosem Samba
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos Hellmann's Samba - 4 łyżki
  • bułki do hot-dogów - 4 sztuki
  • parówki - 4 sztuki
  • kolendra - 1 pęczek
  • nachos - 2 garść
  • ser mozarella - 50 gramów
  • ser Mimolette - 50 gramów
  • sałata lodowa - 6 listki
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Bułki przekrój na pół, lecz nie do końca. W misce połącz pokrojoną w paski sałatę lodową, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w krążki papryczkę chilli oraz posiekana kolendrę.
  2. Do sałaty dodaj sos Hellmann’s i wymieszaj. Oba rodzaje sera zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Parówki oraz bułki opiecz na rozgrzanym grillu. Zrumienione bułki napełnij przygotowaną sałatą i umieść w nich parówki.
  4. Następnie posyp je pokruszonymi nachosami i startym serem. Ponownie połóż na grillu i zapiekaj do momentu, gdy ser się rozpuści. Podawaj od razu po grillowaniu.