Grillowane karczochy z sosem Harissa

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
karczochy marynowane2 opakowania
oliwa4 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
cytryna1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
Ketchup Hellmann's z miodem100 mililitrów
Przyprawa Harissa Knorr1 łyżeczka
jogurt bałkański100 mililitrów
miód1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Karczochy odcedź. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Karczochy zamarynuj w oliwie, otartej skórce z cytryny, czosnki i pietruszce.
Krok 2
Następnie grilluj po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 3
Sos Hellmann’s połącz z jogurtem i przyprawą Harissa Knorr.
Krok 4
Sos dopraw miodem, opcjonalnie sokiem z cytryny i podawaj z grillowanymi karczochami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl