|
Składniki | ||
karczochy marynowane | 2 opakowania | |
oliwa | 4 łyżki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
cytryna | 1 sztuka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
Ketchup Hellmann's z miodem | 100 mililitrów | |
Przyprawa Harissa Knorr | 1 łyżeczka | |
jogurt bałkański | 100 mililitrów | |
miód | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karczochy odcedź. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Karczochy zamarynuj w oliwie, otartej skórce z cytryny, czosnki i pietruszce. |
Krok 2 |
Następnie grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. |
Krok 3 |
Sos Hellmann’s połącz z jogurtem i przyprawą Harissa Knorr. |
Krok 4 |
Sos dopraw miodem, opcjonalnie sokiem z cytryny i podawaj z grillowanymi karczochami. |
Autor: przepisy.pl |