| |||||||||
| Składniki | ||
| karczochy marynowane | 2 opakowania | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| Ketchup Hellmann's z miodem | 100 mililitrów | |
| Przyprawa Harissa Knorr | 1 łyżeczka | |
| jogurt bałkański | 100 mililitrów | |
| miód | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karczochy odcedź. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Karczochy zamarynuj w oliwie, otartej skórce z cytryny, czosnki i pietruszce. |
| Krok 2 |
| Następnie grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. |
| Krok 3 |
| Sos Hellmann’s połącz z jogurtem i przyprawą Harissa Knorr. |
| Krok 4 |
| Sos dopraw miodem, opcjonalnie sokiem z cytryny i podawaj z grillowanymi karczochami. |
| Autor: przepisy.pl |