|
Składniki | ||
kotlety cielęce z kostką | 600 gramów | |
duża cebula | 1 sztuka | |
pieczarki | 200 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
majeranek | 1 łyżeczka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
olej słonecznikowy | 2 łyżki | |
Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia. |
Krok 2 |
Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem. |
Krok 3 |
Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką. |
Krok 4 |
Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut. |
Autor: przepisy.pl |