| |||||||||
| Składniki | ||
| kotlety cielęce z kostką | 600 gramów | |
| duża cebula | 1 sztuka | |
| pieczarki | 200 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| majeranek | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| olej słonecznikowy | 2 łyżki | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia. |
| Krok 2 |
| Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem. |
| Krok 3 |
| Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką. |
| Krok 4 |
| Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut. |
| Autor: przepisy.pl |