Grillowane kotleciki cielęce

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kotlety cielęce z kostką600 gramów
duża cebula1 sztuka
pieczarki200 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
majeranek1 łyżeczka
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej słonecznikowy2 łyżki
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia.
Krok 2
Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem.
Krok 3
Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką.
Krok 4
Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl