Grillowane kotleciki cielęce
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety cielęce z kostką - 600 gramów
  • duża cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej słonecznikowy - 2 łyżki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, pieczarki oraz czosnek drobno posiekaj, podsmaż na patelni. Dopraw do smaku majerankiem oraz czarnym pieprzem i odstaw do przestudzenia.
  2. Kotleciki oprósz przyprawą do mięs a następnie Zrób w nich kieszonki nacinając mięso poziomo ostrym nożem.
  3. Włóż do powstałych kieszonek farsz grzybowy i zepnij brzegi wykałaczką.
  4. Połóż kotleciki na gorącym ruszcie i grilluj z obu stron przez około 15 minut.