| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwiczka wieprzowa | 600 gramów | |
| Sos do pieczeni z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
| olej | 4 łyżki | |
| natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. |
| Krok 2 |
| Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem. |
| Krok 3 |
| Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |