|
Składniki | ||
polędwiczka wieprzowa | 600 gramów | |
Sos do pieczeni z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
olej | 4 łyżki | |
natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. |
Krok 2 |
Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem. |
Krok 3 |
Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |