Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym

1


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa600 gramów
Sos do pieczeni z cebulką Knorr1 opakowanie
olej4 łyżki
natka pietruszki1 łyżeczka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 2
Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 3
Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl