Grillowane kotleciki wieprzowe z sosem pieczeniowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 600 gramów
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • olej - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
  2. Polędwiczki oczyść z błon i pokrój na kotlety o grubości około 2-3 cm, a następnie każdy rozbij lekko tłuczkiem.
  3. Kawałki mięsa oprósz ulubionymi przyprawami i wymieszaj z oliwą. Następnie grilluj je po 2 minuty z każdej strony. Gotowe kotleciki podawaj polane sosem i posypane natką pietruszki.