Grillowane pomidory z ziołami i jalapeno

0


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
pomidory200 gramów
Przyprawa płatki papryki jalapeno z czosnkiem Knorr2 łyżki
kolendra1 pęczek
natka pietruszki1 pęczek
oliwa z oliwek40 mililitrów
migdały ze skórką 100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Migdały praż w rozgrzanym do 160 st.C piekarniku przez ok. 10-12 minut. Po tym czasie lekko ostudź i pokrój na mniejsze nieregularne kawałki.
Krok 2
Pomidory przekrój wzdłuż na pół i skrop oliwą. Wszystkie zioła posiekaj.
Krok 3
Rozgrzej mocno patelnię grillową i smaż pomidory zaczynając od części z miąższem. Po 1-2 minutach smażenia przekręć pomidory na drugą stronę. Po usmażeniu zdejmij z patelni.
Krok 4
Teraz skrop pomidory ponownie oliwą, posyp dużą ilością świeżych ziół, przyprawą Jalapeno i migdałami. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl