Grillowane roladki z kurczaka à la Saltimbocca

3


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr1 opakowanie
szynka Parmeńska lub Schwarzwaldzka10 plastrów
świeża szałwia1 pęczek
oliwa z oliwek100 mililitrów
wykałaczki6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Piersi umyj i osusz. Każdą przekrój wzdłuż na dwa plastry jednakowej grubości.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, a następnie posmaruj marynatą każdy kawałek mięsa. Piersi odłóż na 20 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Zamarynowane piersi rozłóż na desce. Na każdym płacie połóż po 2-3 listki szałwii oraz po plastrze szynki. Całość zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Roladki smaż na rozgrzanym grillu 15-20 minut, obracając co chwilę. Przed podaniem wyjmij wykałaczki. Danie możesz serwować np. z włoskim risotto lub z kaszą. Dzięki zawartości ostrych przypraw jeszcze lepszy i wyraźniejszy smak nada roladkom Ketchup Hellmann’s Pikantny.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl