Grillowane steki z rostbefu z Tequilą

11


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
steki z rostbefu4 sztuki
Sos Hellmann's Original BBQ4 łyżki
Przyprawa do grilla Knorr1 łyżeczka
sok z 1 pomarańczy
tequila30 mililitrów
papryczka chilli posiekana 1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
oliwa z oliwek3 łyżki
mieszanka sałat1 opakowanie
suszone pomidory w oleju 6 sztuk
oliwa od suszonych pomidorów3 łyżki
parmezan lub inny twardy ser, starty2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Steki umyj i osusz na papierowym ręczniku.
Krok 2
W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s, który nada marynacie dymny i pikantny smak, przyprawę Knorr, Tequilę, sok pomarańczowy, miód, oliwę oraz posiekaną papryczkę chilli i kolendrę.
Krok 3
Powstałą marynatą posmaruj dokładnie wołowe steki i odstaw je na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 4
Po tym czasie steki połóż na dobrze rozgrzanym grillu i smaż ok. 10-15 minut odwracając co jakiś czas. Czas smażenia jest zależny od tego, jak mocno wysmażoną wołowinę lubisz.
Krok 5
Sałatę wymieszaj delikatnie z pomidorami, polej oliwą i posyp startym serem. Gotowe steki podawaj z sałatą i pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl