|
Składniki | ||
mini cukinia | 300 gramów | |
młoda cebula | 300 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
sos sweet chilli | 100 mililitrów | |
patyki do szaszłyków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu. |
Krok 2 |
Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki. |
Krok 3 |
Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie. |
Autor: przepisy.pl |