Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką

1


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
mini cukinia300 gramów
młoda cebula300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
sos sweet chilli100 mililitrów
patyki do szaszłyków
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu.
Krok 2
Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki.
Krok 3
Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl