Grillowane szaszłyki z mini cukinią i cebulką
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mini cukinia - 300 gramów
  • młoda cebula - 300 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • sos sweet chilli - 100 mililitrów
  • patyki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu.
  2. Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki.
  3. Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie.