| |||||||||
| Składniki | ||
| mini cukinia | 300 gramów | |
| młoda cebula | 300 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| sos sweet chilli | 100 mililitrów | |
| patyki do szaszłyków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Patyki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, to zapobiegnie przypalaniu się ich na grillu. |
| Krok 2 |
| Kawałki warzyw nabijaj na przemian na patyki. |
| Krok 3 |
| Następnie przy pomocy pędzelka posmaruj szaszłyki sosem sweet chilli i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane szaszłyki smaż na grillu z obu stron po kilka minut, pilnując, aby nie przypaliły się. Podawaj jako dodatek do mięsnych dań z grilla lub jako danie wegetariańskie. |
| Autor: przepisy.pl |