Przygotowanie |
Krok 1 |
Sos sałatkowy grecki połącz z sosem sambal oelek, olejem, miodem i odrobiną wody.
|
Krok 2 |
Brokuł i kalafior podziel na małe różyczki i zblanszuj.
|
Krok 3 |
Cukinię oraz paprykę oczyść i pokrój w duże kawałki.
|
Krok 4 |
Bakłażana pokrój w półplasterki i przypraw solą, a następnie zetrzyj papierowym ręcznikiem powstały sok. W ten sposób pozbędziesz się gorzkiego smaku.
|
Krok 5 |
Warzywa połącz z przygotowaną marynatą i pozostaw na około 1 godzinę, by przeszły smakiem.
|
Krok 6 |
Całość nakłuwaj na przemian na drewniane patyczki. Używaj dwóch patyczków do jednego szaszłyka. Grilluj kilka minut, aż warzywa zrobią się rumiane.
|