Grillowane szparagi z serem feta i orzechami włoskimi

0


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
zielone szparagi1 pęczek
orzechy włoskie100 gramów
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr2 łyżki
Przyprawa Za'atar Knorr1 łyżeczka
natka kolendry1 pęczek
kostka sera feta1 sztuka
oliwa z oliwek40 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi obierz, odetnij zdrewniałą końcówkę i zblanszuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Po tym czasie przełóż do miski z zimną wodą i lodem aby zupełnie wystygły i nabrały intensywnego zielonego koloru.
Krok 2
Kolendrę i orzechy posiekaj, zetrzyj skórkę z cytryny, a ser feta rozkrusz do miseczki.
Krok 3
W dużej misce zamarynuj odcedzone szparagi w oliwie, przyprawie Czosnek Knorr, kolendrze i cytrynie. Następnie grilluj i gotowe ułóż na talerzu polewając pozostałą marynatą.
Krok 4
Na wierzchu posyp pokruszoną fetą, orzechami i przyprawą Za’atar Knorr.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl