Grillowane szparagi

8


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
szparagi12 sztuk
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
ser cheddar starty1 szklanka
pieczarki100 gramów
cytryna0.5 sztuk
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
woda5 łyżek
oliwa5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plasterki i zalej je sosem.
Krok 4
Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Blachę wyściel pergaminem, na niego połóż szparagi i posyp startym cheddarem. Zapiekaj, do czasu, kiedy ser się rozpuści. Podawaj szparagi z grilla z serem z sałatką z pieczarek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl