Grillowane szparagi
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szparagi - 12 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ser cheddar starty - 1 szklanka
  • pieczarki - 100 gramów
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 5 łyżek
  • oliwa - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
  2. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
  3. Pieczarki pokrój w plasterki i zalej je sosem.
  4. Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Blachę wyściel pergaminem, na niego połóż szparagi i posyp startym cheddarem. Zapiekaj, do czasu, kiedy ser się rozpuści. Podawaj z sałatką z pieczarek.