Grillowane udka z kurczaka z chili i kolendrą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka bez kości - 600 gramów
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • papryczka chili świeża lub w proszku - 0.25 łyżeczek
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Kostkę rosołową Knorr rozkrusz w miseczce i dokładnie rozetrzyj z oliwą. Dodaj posiekane chili oraz pokrojoną kolendrę.
  2. Płaty mięsa natrzyj marynatą z obu stron. Odłóż na 15 minut do lodówki.
  3. Mięso układaj na rozgrzanym grillu i piecz po 5 minut z każdej strony. Podawaj z chrupiącą sałatą.