Grillowane warzywa

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
czerwona papryka1 sztuka
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
zielona papryka1 sztuka
żółta papryka1 sztuka
cukinia1 sztuka
pomidory4 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Papryki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Sparz pomidory i obierz ze skóry. Razem z cukiniami pokrój w plastry. Plastry pomidorów posól, a cukinie posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 225 stopni.
Krok 3
Ułóż pomidory, cukinię i paprykę na ruszcie. Dopraw posiekanym czosnkiem i oliwą z oliwek. Piecz przez 15 minut, do momentu, kiedy warzywa zrobią się lekko rumiane.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z oliwą. Warzywa polej przygotowanym sosem. Podawaj na zimno.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl