Grillowane warzywa
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • pomidory - 4 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Papryki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Sparz pomidory i obierz ze skóry. Razem z cukiniami pokrój w plastry. Plastry pomidorów posól, a cukinie posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 225 stopni.
  3. Ułóż pomidory, cukinię i paprykę na ruszcie. Dopraw posiekanym czosnkiem i oliwą z oliwek. Piecz przez 15 minut, do momentu, kiedy warzywa zrobią się lekko rumiane.
  4. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z oliwą. Warzywa polej przygotowanym sosem. Podawaj na zimno.