Grillowane warzywa z salsą awokado

14


Łatwe


40 min.


6 os.

Składniki
Przyprawa do grilla pikantna Knorr1 opakowanie
bakłażan2 sztuki
cukinia1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
boczniaki500 gramów
cebula czerwona3 sztuki
awokado1 sztuka
oliwa z oliwek50 mililitrów
kapary3 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
anchois5 sztuk
cytryna2 sztuki
bazylia1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj i obierz te, które tego wymagają. Cukinię, bakłażana i czerwoną cebulę pokrój w grube 1,5 cm plastry. Paprykę przetnij na cztery części i usuń pestki. Następnie warzywa i grzyby delikatnie natrzyj niewielką ilością oliwy, a potem oprósz połową torebki z przyprawą do pikantnego grilla Knorr – nada ona finalnego smaku.
Krok 2
Warzywa ułóż na średnio rozgrzanym grillu. Opiekaj pod przykryciem przez około 15 minut, przekręcając warzywa co jakiś czas.
Krok 3
Posiekaj kapary, czosnek, anchois, pokrój drobno bazylię, wyciśnij sok z cytryny i dodaj pokrojone w drobną kostkę awokado. Wszystko razem połącz z oliwą, dodaj pozostałą część przyprawy Knorr. W powstałym sosie wymieszaj warzywa. Podawaj je z sosem z awokado - guacamole.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl