Grillowane żeberka BBQ

12


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe1 kilogram
Ketchup Hellmann's Pikantny250 mililitrów
ząbki czosnku2 sztuki
gałka muszkatołowa1 łyżeczka
imbir suszony1 łyżeczka
liść laurowy2 sztuki
ziele angielskie2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Żeberka ugotuj w wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego aż będą miękkie. Następnie odcedź je, ostudź i podziel na porcje.
Krok 2
Ketchup wymieszaj z 3 łyżkami wody z gotowania żeberek, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Gotową marynatą zalej żeberka i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Żeberka smaż na grillu aż będą rumiane. Danie podawaj z grillowanymi ziemniakami Tip: Jeśli lubisz mocno pikantne potrawy do marynaty możesz dodać ostrej papryki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl