Grillowane żeberka po amerykańsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 500 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 4 łyżki
  • cola - 100 mililitrów
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • olej - 4 łyżki
  • woda - 3 litry

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną.
  2. Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje.
  3. Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą.
  4. Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami.