Grillowane żeberka po amerykańsku

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe500 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 opakowanie
Ketchup Hellmann's Łagodny4 łyżki
cola 100 mililitrów
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
olej4 łyżki
woda3 litry
Przygotowanie
Krok 1
W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną.
Krok 2
Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje.
Krok 3
Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą.
Krok 4
Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl