|
Składniki | ||
żeberka wieprzowe | 500 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
cola | 100 mililitrów | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
olej | 4 łyżki | |
woda | 3 litry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną. |
Krok 2 |
Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje. |
Krok 3 |
Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą. |
Krok 4 |
Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami. |
Autor: Piotr Murawski |