| |||||||||
| Składniki | ||
| żeberka wieprzowe | 500 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
| cola | 100 mililitrów | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| olej | 4 łyżki | |
| woda | 3 litry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W dużym garnku zagotuj 3 litry lekko osolonej wody z dodatkiem liścia laurowego oraz ziela angielskiego. W takim wywarze gotuj żeberka około 30 minut, aż zmiękną. |
| Krok 2 |
| Następnie odcedź mięso i pokrój je na porcje. |
| Krok 3 |
| Przygotuj marynatę. Wymieszaj Przyprawę do wieprzowiny Knorr z z olejem, Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz colą. |
| Krok 4 |
| Nasmaruj marynatą ugotowane mięso. Następnie smaż żeberka na grillu. Możesz je podawać z grillowanymi ziemniakami. |
| Autor: Piotr Murawski |