Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką

20


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe1 kilogram
Przyprawa do mięs Knorr3 łyżki
miód4 łyżki
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżeczka
olej80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Żeberka umyj i osusz. Nie krój ich.
Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, ostrą paprykę, olej i miód.
Krok 3
Przygotowaną marynatą posmaruj płaty żeberek, a następnie zawiń każdy z nich w folię aluminiową.
Krok 4
Tak przygotowane porcje mięsa piecz na rozgrzanym grillu przez 45-50 minut. Po tym czasie odwiń folię i piecz jeszcze przez kilka minut – do momentu, aż żeberka się zarumienią.
Krok 5
Upieczone żeberka pokrój na porcje i podawaj z pieczonymi ziemniakami i z czosnkowym dipem. Będą też doskonale smakowały z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl