Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1 kilogram
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • miód - 4 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • olej - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj i osusz. Nie krój ich.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, ostrą paprykę, olej i miód.
  3. Przygotowaną marynatą posmaruj płaty żeberek, a następnie zawiń każdy z nich w folię aluminiową.
  4. Tak przygotowane porcje mięsa piecz na rozgrzanym grillu przez 45-50 minut. Po tym czasie odwiń folię i piecz jeszcze przez kilka minut – do momentu, aż żeberka się zarumienią.
  5. Upieczone żeberka pokrój na porcje i podawaj z pieczonymi ziemniakami i z czosnkowym dipem. Będą też doskonale smakowały z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.