|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
jogurt | 150 mililitrów | |
czosnek ząbek | 1 sztuka | |
rozmaryn | 1 łyżeczka | |
koperek | 1 łyżeczka | |
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu. |
Krok 2 |
Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane. |
Krok 3 |
Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami. |
Autor: bernika bernika |