Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym
  • 45 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • jogurt - 150 mililitrów
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • rozmaryn - 1 łyżeczka
  • koperek - 1 łyżeczka
  • Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu.
  2. Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane.
  3. Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami.