Grillowane ziemniaki z sosem czosnkowym

8


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
oliwa z oliwek3 łyżki
jogurt 150 mililitrów
czosnek ząbek1 sztuka
rozmaryn1 łyżeczka
koperek1 łyżeczka
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu.
Krok 2
Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane.
Krok 3
Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami.
Autor: bernika bernikaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl