| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| jogurt | 150 mililitrów | |
| czosnek ząbek | 1 sztuka | |
| rozmaryn | 1 łyżeczka | |
| koperek | 1 łyżeczka | |
| Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki dokładnie wyszorować. W garnku zagotować wodę z sola. Do wrzącej wody włożyć ziemniaki i gotować je przez 15 minut. Wyjąć odcedzić. Gorace pokroić na ćwiartki i wymieszać oliwa z oliwek i z fixem knorr i łyżeczką rozmarynu. |
| Krok 2 |
| Rozgrzać grilla, najlepiej takiego elektrycznego zamykanego. Ułożyć na nim ziemniaki i opiekać az będą lekko rumiane. |
| Krok 3 |
| Jogurt wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku i koperkiem. Podawać z ziemniakami. |
| Autor: bernika bernika |