Grillowany bakłażan z czosnkiem

20


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bakłażan2 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
oliwa6 łyżek
ząbki czosnku4 sztuki
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Bakłażana pokrój w plastry, oprósz je solą i odstaw na 20 minut. Przyciśnij je talerzykiem lub deską, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Krok 2
Obsusz bakłażana na ręczniku papierowym, skrop go oliwą i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
Dodaj posiekany czosnek i smaż plastry bakłażana na grillu, aż się zarumienią. Podawaj je z sosem jogurtowym lub serowym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl