Grillowany boczek z syropem klonowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczek wieprzowy parzony - 500 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • syrop klonowy - 100 mililitrów
  • przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku - 3 sztuki
  • proszek wasabi - 1 łyżka
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżki
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w niezbyt cienkie plastry. Następnie nabijaj plaster na patyk do szaszłyków na przemian, podobnie do szycia igłą.
  2. W misce wymieszaj olej z sosem sojowym, syropem klonowym, czosnkiem, wasabi, imbirem i przyprawą Knorr.
  3. Szaszłyki grilluj polewając cały czas marynatą, aż boczek zrobi się chrupiący. Podawaj ze świeżymi sałatami i bazylią.