| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upiecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, piecz około 45 minut. Polędwicę osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na cztery jednakowej grubości steki. Następnie każdy z nich natnij do ¾ głębokości w taki sposób, aby po rozchyleniu powstały dwa plastry mięsa. |
| Krok 2 |
| W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr do grilla z oliwą i posmaruj przygotowane steki. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut. |
| Krok 3 |
| Upieczone ziemniaki natnij od góry ostrym nożem „na krzyż” i lekko ściśnij po bokach czterema palcami. Skrop je oliwą i połóż na rozgrzanym grillu. |
| Krok 4 |
| Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanym grillu i smaż po 2 minuty z każdej strony. |
| Krok 5 |
| W międzyczasie przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr sos sałatkowy rozmieszaj z 3 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy oraz musztardą. Gotowy sos połącz ze składnikami sałatki: rukolą, pokruszonym serem oraz pestkami słonecznika. |
| Krok 6 |
| Gotowe steki przełóż na półmisek, do środka każdego z nich nałóż porcję sałaty, pokrojoną cebulę i zepnij wykałaczką. Podawaj z grillowanymi ziemniakami oraz sosem Hellmann's Czosnkowym wymieszanym ze szczypiorem. |