Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiecz ziemniaki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, piecz około 45 minut. Polędwicę osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na cztery jednakowej grubości steki. Następnie każdy z nich natnij do ¾ głębokości w taki sposób, aby po rozchyleniu powstały dwa plastry mięsa. |
Krok 2 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr do grilla z oliwą i posmaruj przygotowane steki. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut. |
Krok 3 |
Upieczone ziemniaki natnij od góry ostrym nożem „na krzyż” i lekko ściśnij po bokach czterema palcami. Skrop je oliwą i połóż na rozgrzanym grillu. |
Krok 4 |
Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanym grillu i smaż po 2 minuty z każdej strony. |
Krok 5 |
W międzyczasie przygotuj sos sałatkowy: zawartość opakowania Knorr sos sałatkowy rozmieszaj z 3 łyżkami wody i taką samą ilością oliwy oraz musztardą. Gotowy sos połącz ze składnikami sałatki: rukolą, pokruszonym serem oraz pestkami słonecznika. |
Krok 6 |
Gotowe steki przełóż na półmisek, do środka każdego z nich nałóż porcję sałaty, pokrojoną cebulę i zepnij wykałaczką. Podawaj z grillowanymi ziemniakami oraz sosem Hellmann's Czosnkowym wymieszanym ze szczypiorem. |