Grillowany hot dog z surówką colesław
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • parówki - 4 sztuki
  • bułki do hot-dogów - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • biała kapusta - 0.25 sztuk
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • sok z 1 cytryny
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce i wymieszaj wszystko z sokiem z cytryny, przyprawami i majonezem Hellmann's, który połączy i odpowiednio doprawi składniki oraz nada sałatce amerykańskiego charakteru.
  2. Bułki do hot dogów oraz parówki podgrzej na grillu.
  3. Do ciepłej bułki nałóż sałatkę colesław i następnie parówkę. Gotowe hot dogi po wierzchu polej majonezem.