Grillowany indyk i cukinia
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi kurczaka - 500 gramów
  • cukinie - 2 sztuki
  • oliwa - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Filet z indyka pokrój na plastry grubości około 7 mm. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry grubości około 2 mm.
  2. Indyka i cukinię skrop oliwą i posyp pokruszoną kostką czosnkową.
  3. Na rozgrzanej patelni do grillowania układaj plastry cukinii i smaż je z jednej strony aż do zrumienienia. Przełóż cukinię do miseczki.
  4. Następnie na patelni układaj indyka i smaż go na średnim ogniu, z obu stron, na złoto-brązowo.
  5. Podawaj z ryżem i pomidorami.