GRILLOWANY KABACZEK

2


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
olej2 łyżki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
kabaczek1 sztuka
boczek wędzony plastry6 sztuk
ser favita z Mlekovity1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ja kabaczka w tym wydaniu akurat robię w skórce. Tak więc myjemy kabaczka i kroimy go na ćwiartki. Jeśli Wasz ma dużo gniazd z ziarnami to wyjmujemy je np. łyżeczką. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie na patelnię dajemy ok. 1 łyżki oleju i podsmażamy plastry boczku z obu stron.
Krok 2
Gdy boczek gotowy nakładamy go na kabaczka i dajemy plastry sera Favity i na górę dajemy ser żółty.
Krok 3
Wszystko dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Sprawdzajcie twardość kabaczka jeśli tylko jest już miękki to wyjmujemy go. Ja podaję orientacyjnie temperaturę i czas wszystko do końca zależy jak duży i dojrzały jest Wasz kabaczek. Powodzenia i Smacznego!!!
Autor: It's My Little YummyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl