Przygotowanie |
Krok 1 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, wino, oliwę oraz sok z cytryny, dodaj sól i pieprz. |
Krok 2 |
Rybę opłucz i pokrój na porcje, a następnie obtocz w przygotowanej marynacie i wstaw do lodówki na 30 minut, aby się zamarynowała. |
Krok 3 |
Miękkie masło wymieszaj z czosnkiem, ziołami oraz sosem Worcester. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Na rozłożoną folię nałóż wzdłuż masło. Zawiń w folię i nadaj formę równego wałeczka. Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, aby stężało. Po wyjęciu rozwiń z folii i pokrój w grube talarki. |
Krok 5 |
Zamarynowaną rybę ułóż na pergaminie do pieczenia. Całość przenieś i ułóż na rozgrzanym grillu – smaż z jednej strony 8 minut pod przykryciem. Gotową rybę podawaj ze świeżą sałatą oraz ziołowym masłem. |