|
Składniki | ||
kurczak cały | 1 sztuka | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
jogurt naturalny | 200 mililitrów | |
czosnek posiekany, ząbek | 2 sztuki | |
Sok z 0.5 cytryny | ||
otarta skórka z cytryny | ||
suszone oregano | 1 łyżeczka | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżeczka | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kurczak umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój na porcje: kawałki piersi, nogi, skrzydełka, etc. |
Krok 2 |
Kostkę rosołową rozpuść w kilku łyżkach gorącej wody. |
Krok 3 |
W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty wraz z rozpuszczoną kostką Knorr. |
Krok 4 |
Gotową marynatą posmaruj przygotowane porcje kurczaka i odstaw na 1 godzinę do lodówki. Mięso smaż na rozgrzanym grillu obracając je co 2-3 minuty. Podawaj z chrupiącymi sałatami i pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |