Grillowany kurczak w marynacie jogurtowej z cytryną

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kurczak cały1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
jogurt naturalny200 mililitrów
czosnek posiekany, ząbek2 sztuki
Sok z 0.5 cytryny
otarta skórka z cytryny
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Kurczak umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój na porcje: kawałki piersi, nogi, skrzydełka, etc.
Krok 2
Kostkę rosołową rozpuść w kilku łyżkach gorącej wody.
Krok 3
W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty wraz z rozpuszczoną kostką Knorr.
Krok 4
Gotową marynatą posmaruj przygotowane porcje kurczaka i odstaw na 1 godzinę do lodówki. Mięso smaż na rozgrzanym grillu obracając je co 2-3 minuty. Podawaj z chrupiącymi sałatami i pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl