Grillowany patison z kolegami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • patison - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • sól - 4 szczypty
  • olej - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 3 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy .Kroimy ja w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalna wymieszana z przyprawą do mięs konorr grillujemy z dwóch stron.
  2. Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy . Odstawiamy na ok 10 min . Myjmy osuszamy .Doprawiamy przyprawą uniwersalna wymieszaną z przyprawą do mięs knorri grillujemy .
  3. Patisona kroimy w plastry solimy odstawiamy na ok 30 min ,żeby zmiękł . Płuczemy go smarujemy oliwą i grillujemy . Warzywa układamy na półmisku . Kropimy olejem wymieszanym z pokruszoną mini kostką czosnkową knorr .