Grillowany pstrąg z kaparami

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filet z pstrąga4 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
pieprz czarny1 szczypta
kapary z zalewy2 łyżki
cebula1 sztuka
wino białe50 mililitrów
śmietana 36%100 mililitrów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
sól do smaku1 szczypta
oliwa z oliwek2 łyżki
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Skrop oliwą i odstaw w chłodne miejsce na kilkanaście minut.
Krok 2
W tym czasie w rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Wlej wino i zredukuj jego objętość.
Krok 3
Następnie dodaj kapary i śmietanę. Gotuj kilka minut i dopraw do smaku.
Krok 4
Zamarynowane filety z pstrąga ułóż na pergaminie do pieczenia. Całość przełóż na rozgrzany grill. Smaż około 5 minut pod przykryciem, nie przewracając ryby na drugą stronę. Gotowe pstrągi podawaj z grillowanymi warzywami, ryżem oraz przygotowanym kaparowym sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl