Grillowany ser gouda we włoskiej szynce
  • 0 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ser gouda - 400 gramów
  • szynka długodojrzewająca (najlepiej parmeńska) - 300 gramów
  • olej - 3 łyżki
  • Mieszanka ziół i przypraw włoska Knorr - 2 łyżki
  • Sos Hellmann's Chunky Burger - 4 łyżki
  • sałata - 4 listków

Sposób przygotowania:

  1. Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.
  2. Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.
  3. Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.
  4. Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann’s.