| |||||||||
| Składniki | ||
| ser gouda | 400 gramów | |
| szynka długodojrzewająca (najlepiej parmeńska) | 300 gramów | |
| olej | 3 łyżki | |
| Mieszanka ziół i przypraw włoska Knorr | 2 łyżki | |
| Sos Hellmann's Chunky Burger | 4 łyżki | |
| sałata | 4 listków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. |
| Krok 2 |
| Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera. |
| Krok 3 |
| Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr. |
| Krok 4 |
| Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann’s. |
| Autor: przepisy.pl |