Grillowany ser gouda we włoskiej szynce

9


Łatwe


0 min.


4 os.

Składniki
ser gouda400 gramów
szynka długodojrzewająca (najlepiej parmeńska)300 gramów
olej3 łyżki
Mieszanka ziół i przypraw włoska Knorr2 łyżki
Sos Hellmann's Chunky Burger4 łyżki
sałata4 listków
Przygotowanie
Krok 1
Ser pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm.
Krok 2
Cienkie plastry szynki delikatnie rozdziel na pojedyncze i owiń nimi szczelnie z każdej strony plastry sera.
Krok 3
Przygotowany ser skrop lekko olejem i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 4
Smaż na grillu po 2-3 minuty z obu stron. Podawaj z zieloną sałatą i sosem Hellmann’s.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl