|
Składniki | ||
kapusta kiszona | 1 kilogram | |
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
Świeży boczek wędzony | 300 gramów | |
groch | 2 szklanki | |
cebula | 1 sztuka | |
majeranek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj. |
Krok 2 |
Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr. |
Krok 3 |
Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla. |
Krok 4 |
Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu. |
Krok 5 |
Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę. |
Autor: przepisy.pl |