| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta kiszona | 1 kilogram | |
| Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
| Świeży boczek wędzony | 300 gramów | |
| groch | 2 szklanki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| majeranek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj. |
| Krok 2 |
| Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr. |
| Krok 3 |
| Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla. |
| Krok 4 |
| Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu. |
| Krok 5 |
| Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę. |
| Autor: przepisy.pl |