Groch z kapustą

5


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kapusta kiszona1 kilogram
Rosół z kury Knorr2 sztuki
Świeży boczek wędzony300 gramów
groch2 szklanki
cebula1 sztuka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
Krok 2
Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostek Knorr.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę. Najlepiej użyj do tego dużego rondla.
Krok 4
Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu.
Krok 5
Dodaj majeranek i powoli duś, aż wszystkie smaki dobrze się połączą, a groch zagęści całą potrawę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl