Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wędzone - 200 gramów
  • Zupa grochowa Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana kremówka 30% - 100 mililitrów
  • ziemniaki - 400 gramów
  • boczek - 100 gramów
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.
  2. Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.