|
Składniki | ||
mrożona marchewka z groszkiem | 450 gramów | |
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
masło lub margaryna | 2 łyżki | |
cytryna | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania. |
Krok 2 |
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę warzywa. |
Krok 3 |
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu śmietanowo-ziołowego Knorr. |
Krok 4 |
Wszystko dokładnie wymieszaj. Skrop sokiem z cytryny i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Marchewka z groszkiem jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania, np. duszonego mięsa. |
Autor: przepisy.pl |