Groszek z marchewką na gęsto
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożona marchewka z groszkiem - 450 gramów
  • Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.
  2. Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę warzywa.
  3. Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu śmietanowo-ziołowego Knorr.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj. Skrop sokiem z cytryny i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Marchewka z groszkiem jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania, np. duszonego mięsa.