Gruszkowe ciasto

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia200 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier0.5 szklanek
jajko4 sztuki
mąka250 gramów
Kruszonka:
mąka pszenna0.75 szklanek
cukier3 łyżki
kakao2 łyżeczki
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
Dodatkowo:
gruszka2 sztuki
mąka1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Miękką Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Krok 2
W trakcie ubijania dodawać po jednym jajku.
Krok 3
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładką masę.
Krok 4
Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
Gruszki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Krok 6
Każdy kawałek owocu obtoczyć w mące i ułożyć na cieście.
Krok 7
Składniki na kruszonkę połączyć i wyłożyć na gruszki.
Krok 8
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl