| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| W trakcie ubijania dodawać po jednym jajku. |
| Krok 3 |
| Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładką masę. |
| Krok 4 |
| Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. |
| Krok 5 |
| Gruszki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. |
| Krok 6 |
| Każdy kawałek owocu obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. |
| Krok 7 |
| Składniki na kruszonkę połączyć i wyłożyć na gruszki. |
| Krok 8 |
| Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. |