Gryczanka z malinami i bananem, kanapka z polędwicą drobiową i pomidorem
  • 5 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • mleko 1,5% tłuszczu - 1 szklanka
  • płatki gryczane - 3 łyżki
  • maliny świeże lub mrożone - 0.25 szklanek
  • mały banan - 0.5 sztuk
  • wiórki kokosowe - 1 łyżeczka
  • cienka kromka chleba żytniego na zakwasie - 1 sztuka
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 1 łyżeczka
  • polędwica z piersi indyka - 2 plastry
  • sałata rzymska mini - 1 listek
  • pomidor - 3 plastry
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut.
  2. Maliny opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody (jeśli używasz mrożonych rozmroź je i już ich nie płucz). Banana pokrój w plasterki, następnie w ćwiartki.
  3. Gotowe płatki wymieszaj z malinami i bananem, przelej do miseczki. Gotowe płatki posyp wiórkami kokosowymi.
  4. Przygotuj kanapkę: pieczywo posmaruj Florą ProActiv, połóż liść sałaty, następnie polędwicę i plasterki pomidora. Kanapkę udekoruj kiełkami rzodkiewki.