Gryczanka z malinami i bananem, kanapka z polędwicą drobiową i pomidorem

0


Łatwe


5 min.


1 os.

Składniki
mleko 1,5% tłuszczu1 szklanka
płatki gryczane3 łyżki
maliny świeże lub mrożone0.25 szklanek
mały banan0.5 sztuk
wiórki kokosowe1 łyżeczka
cienka kromka chleba żytniego na zakwasie1 sztuka
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D1 łyżeczka
polędwica z piersi indyka2 plastry
sałata rzymska mini1 listek
pomidor3 plastry
kiełki rzodkiewki do dekoracji1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki następnie gotuj przez ok 5 minut.
Krok 2
Maliny opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody (jeśli używasz mrożonych rozmroź je i już ich nie płucz). Banana pokrój w plasterki, następnie w ćwiartki.
Krok 3
Gotowe płatki wymieszaj z malinami i bananem, przelej do miseczki. Gotowe płatki posyp wiórkami kokosowymi.
Krok 4
Przygotuj kanapkę: pieczywo posmaruj Florą ProActiv, połóż liść sałaty, następnie polędwicę i plasterki pomidora. Kanapkę udekoruj kiełkami rzodkiewki.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl