Grzanki po neapolitańsku
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • anchois - 6 sztuk
  • małe pomidory - 3 sztuki
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • ser żółty - 150 gramów
  • bagietka pszenna - 1 sztuka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 120 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Na blasze wysmarowanej tłuszczem ułóż bułkę pokrojoną w cienkie plasterki.
  2. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z pozostałą oliwą. Tak przygotowanym sosem posmaruj grzanki. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
  3. Następnie wyjmij grzanki z pieca. Połóż na każdej plaster sera, fileciki anchois i przykryj plastrami pomidora. Posyp oregano.
  4. Wstaw ponownie do piekarnika. Wyjmij, gdy ser zacznie się topić.