Grzanki z awokado i wędzonym łososiem, sałatka z pomidorem i oliwkami, sok z pomarańczy

5


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
cienka kromka chleba żytniego razowego12 sztuk
awokado2 sztuki
łosoś wędzony200 gramów
sok z pomarańczy4 szklanki
Surówka:
duży pomidor 4 sztuki
oliwki zielone marynowane20 sztuk
sok z cytryny4 łyżki
szczypiorek4 łyżki
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pieczywo upiecz w piekarniku lub w tosterze.
Krok 2
Awokado rozsmaruj na tostach i połóż na nich cienkie plasterki łososia.
Krok 3
Pomidora pokrój w kostkę. Dodaj do niego oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Wyciśnij sok z ośmiu dużych pomarańczy.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl