Grzanki z kaparami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bagietka - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • kapary w zalewie - 2 łyżki
  • rodzynki - 2 łyżki
  • orzeszki piniowe lub płatki migdałów - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.
  2. Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.
  3. Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.
  4. Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.