Grzanki z kaparami

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
bagietka1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
oliwa z oliwek3 łyżki
kapary w zalewie2 łyżki
rodzynki2 łyżki
orzeszki piniowe lub płatki migdałów2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste.
Krok 2
Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj.
Krok 3
Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru.
Krok 4
Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl