|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
rodzynki | 2 łyżki | |
bagietka | 1 sztuka | |
kapary w zalewie | 2 łyżki | |
orzeszki piniowe lub płatki migdałów | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste. |
Krok 2 |
Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj. |
Krok 3 |
Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. |
Krok 4 |
Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę. |
Autor: przepisy.pl |