| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| rodzynki | 2 łyżki | |
| bagietka | 1 sztuka | |
| kapary w zalewie | 2 łyżki | |
| orzeszki piniowe lub płatki migdałów | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój bagietkę na 6 kromek, ułóż na blasze. Kromki polej odrobiną oliwy. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu, aż będą złociste. |
| Krok 2 |
| Namocz rodzynki w ciepłej wodzie, do momentu, aż zmiękną. Następnie odsącz i posiekaj. |
| Krok 3 |
| Przelej kapary wodą. Upraż orzechy na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj składniki i nałóż po łyżeczce na każdą grzankę. |
| Autor: przepisy.pl |