Grzanki z ratatują

5


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
bagietka1 sztuka
pomidory2 sztuki
mały bakłażan1 sztuka
strąk czerwonej papryki1 sztuka
cukinia125 gramów
por1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
oliwa z oliwek8 łyżek
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj cebulę, por pokrój w plasterki. Przygotuj ratatuję: w garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i por, smaż do miękkości.
Krok 2
Pokrój pomidory, bakłażana, cukinię i paprykę w kostkę. Dodaj do cebuli resztę warzyw oraz Bulionetkę wołową Knorr i duś około 15 minut.
Krok 3
Wykrój 12 kromek z bagietki. Piecz kromki w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż będą złociste.
Krok 4
Natrzyj je czosnkiem i skrop oliwą z pierwszego tłoczenia.
Krok 5
Tuż przed podaniem wyłóż na grzanki ratatuję.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl