| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe | 300 gramów | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 250 mililitrów | |
| średnie bagietki | 3 sztuki | |
| ser mozzarella | 125 gramów | |
| suszone oregano | 1 łyżeczka | |
| olej | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki. |
| Krok 3 |
| Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano. |
| Autor: przepisy.pl |