|
Składniki | ||
mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe | 300 gramów | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 250 mililitrów | |
średnie bagietki | 3 sztuki | |
ser mozzarella | 125 gramów | |
suszone oregano | 1 łyżeczka | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki. |
Krok 3 |
Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano. |
Autor: przepisy.pl |