Grzybowa po męsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • suszone grzyby - 30 dekagramów
  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • cebule - 2 sztuki
  • marchewki - 2 sztuki
  • mały seler - 1 sztuka
  • woda - 2 szklanki
  • mleko - 1 szklanka
  • pieprz do smaku
  • olej - 2 łyżki
  • ugotowany drobny makaron

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i namocz grzyby, następnie gotuj je przez 40 minut.
  2. Drobno pokrój warzywa i podsmaż je na oleju. Zalej 2 szklankami wody i gotuj przez 25 minut.
  3. Połącz ze sobą oba wywary, następnie przecedź.
  4. Pokrój grzyby i dodaj do wywaru wraz z kostkami Rosołu wołowego Knorr.
  5. Dodaj szklankę mleka i dopraw pieprzem. Zupę podawaj z makaronem.