Grzybowa potrawka

15


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 opakowanie
Prawdziwki umyte i pokrojone w cząstki200 gramów
Podgrzybki umyte i pokrojone w cząstki200 gramów
Rydze umyte i pokrojone w cząstki200 gramów
Kurki umyte i pokrojone w cząstki200 gramów
Szalotka pokrojona w kostkę200 gramów
ząbek czosnku4 sztuki
śmietana 30 %500 mililitrów
świeży rozmaryn1 sztuka
świeży tymianek1 sztuka
świeża szałwia30 gramów
oliwa z oliwek50 mililitrów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr5 gramów
mąka pszenna2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W garnku z szerokim dnem rozgrzej oliwę, podsmaż czosnek i szalotkę, dodaj grzyby, smaż tak długo, aż powstały sok odparuje, a grzyby będą zupełnie suche.
Krok 2
Dodaj wtedy mąkę i dokładnie ją rozmieszaj, wlej śmietanę i gotuj około 5 minut, aż śmietana zgęstnieje. Dodaj pozostałe zioła i przyprawy, w tym kostkę Knorr.
Krok 3
Grzyby gotuj jeszcze razem około 3 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl