Grzybowa z kaszą i ziemniakami

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki4 sztuki
marchew2 sztuki
kasza jęczmienna4 łyżki
garść suszonych grzybów1 sztuka
woda1 litr
słodka śmietana 18%1 szklanka
pieprz1 szczypta
natka pietruszki pokrojona4 łyżki
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby namoczyć w 1 szklance ciepłej wody .Odcedzić pozostawiając wodę i pokroić grzyby w paski .Obrać ziemniaki i marchew . Pokroić : ziemniaki w kostkę , a marchew w pół plasterki. Umyć . Wsypać do garnka razem z grzybami . Zalać 3 szklankami wody i 1 szklanką wywaru z moczenia grzybów . Dodać kostkę bulionową grzybową i kaszę . Gotować na małym gazie 45 minut
Krok 2
Sos borowikowy rozrobić w zimnej wodzie ( ok. 1 szklanki ) i wlać do zupy .Wymieszać i gotować 10 minut .Dolać śmietankę .Doprawić pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl